Προμηθευόμαστε  τα προϊόντα μας με αυστηρά κριτήρια ποιότητας από τους καλύτερους παραγωγούς, έτσι ώστε να καλύψουμε  πλήρως και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Όλα μας τα προϊόντα πληρούν υψηλές ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία από είδη και διαστάσεις.

Ξυλεία: Σύνθετη - Εμποτισμένη

Η σύνθετη ξυλεία είναι επικολλητή ξυλεία σε μορφή δοκών και κολονών για δομικές κατασκευές, κατάλληλη για εμφανείς στέγες, πέργκολες και πολλές άλλες εφαρμογές. Το συγκεκριμένο είδος ξυλείας προκύπτει από την επικόλληση επιλεγμένων σανίδων ξηραντηρίου Σουηδικής Πεύκης, Ερυθρελάτης, Λάρικας με κόλλα εξωτερικής και εσωτερικής χρήσεως. Διατίθεται ως ανεμποτιστη σύνθετη ξυλεία και ως εμποτισμένη σύνθετη ξυλεία και παράγεται σε τεράστια ποικιλία διατομών και μηκών. 


Γιατί να προτιμήσετε εμποτισμένη ξυλεία; Μα φυσικά επειδή μια συμβατική ξύλινη στέγη έχει μια φυσιολογική διάρκεια ζωής 30 χρόνια εφόσον η ξυλεία που χρησιμοποιήθηκε ήταν χωρίς προσβολές και χωρίς εμποτισμό. Είναι φυσιολογικό στα είκοσι χρόνια της κατασκευής να υπάρχει ο κίνδυνος  για προσβολές από έντομα και μύκητες. Η ίδια στέγη κατασκευασμένη με το ίδιο ξύλο αλλά εμποτισμένη υπό πίεση με βορικά άλατα, κοστίζει μόνο 10% του συνολικού κόστους περισσότερο και έχει 5πλάσιο χρόνο ζωής. 


Για την κατασκευή της στέγης σας μπορείτε να επιλέξετε πλανισμένη ξυλεία βαμμένη σε λευκό χρώμα ή να διαλέξετε από μια μεγάλη γκάμα ξυλοεπενδύσεων (ραμποτέ), σε διάφορες διαστάσεις και σχέδια τα οποία μπορούν χρησιμοποιηθούν, για την επένδυση  σε ταβάνια ταβανιών, για την διακόσμηση τοίχου και πέργκολας και αρκετές άλλες εφαρμογές!

  Στη συνέχεια σας παραθέτουμε τα στοιχεία από τα πιο χαρακτηριστικά είδη ξύλου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις κατασκευές σας.


- ΟΞΥΑ: Χρώμα χλωμό καφέ και με έκθεση στον φως κοκκινωπό καφέ.  Με πυκνότητα απο 640-720 Kg/m3 είναι ένα απο τα σκληρά ξύλα.
 
- ΔΡΥΣ: Χρώμα κιτρινωπό καφέ και μερικές φορές με χρυσές κηλίδες (χρυσαλίδα). Με πυκνότητα απο 630-720 Kg/m3 είναι ένα απο τα σκληρά ξύλα.
- ΠΕΥΚΟ: Χρώμα κιτρινωπό και με έκθεση στον φως κοκκινωπό κίτρινο. Με πυκνότητα 470 Kg/m3 είναι μαλακό ξύλο.
- ΠΕΥΚΟ CAROLINA: 
Χρώμα κοκκινωπό κίτρινο με έντονα νερά.  Με πυκνότητα από 450-490 Kg/m3 είναι μαλακό ξύλο.
- IROKO: Χρώμα κιτρινωπό καφέ , καφέ μέχρι σκούρο καφέ.  Με πυκνότητα 640 Kg/m3 είναι ένα από τα σκληρά ξύλα.
- ΔΕΣΠΟΤΑΚΙ:  Χρώμα άσπρο μέχρι ανοικτό καφέ με σημάδια σκούρου καφέ. Έχει έντονα νερά. Με πυκνότητα 690 Kg/m3 είναι ένα από τα σκληρά ξύλα. 

 

Κεραμίδια: Τσιμεντένια - Μεταλλικά - Χάλυβα

Η κύρια χρησιμότητα των κεραμιδιών είναι η θωράκιση του κτιρίου απέναντι στά καιρικά φαινόμενα αλλά και η ταυτόχρονη αισθητική αναβάθμιση!

stegi keramidia
Τα μεταλλικά κεραμίδια αποτελούν μία μοντέρνα λύση επικάλυψης που συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία το μικρό βάρος κατασκευής (6kg/m2) και τη μεγάλη διάρκεια ζωής, ακόμη και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Κατασκευάζονται απο φύλλα ειδικού κράμματος  σχεδιασμένο αποκλειστικά  για μεγάλη αντοχή σε όλες τις κλιματικές συνθήκες (παγετός, ηλιοφάνεια,εγγύτητα σε θάλασσα κλπ). Είναι καλυμμένα με κεραμικές ορυκτές ψηφίδες που έχουν υποστεί θερμική χρωματική επεξεργασία για μεγάλη αντοχή στις υπεριώδεις (UV) ακτίνες.

stegi keramidia metallika

Τα τσιμεντένια κεραμίδια διαθέτουν επίσης πολλά χαρακτηριστικά όπως μηδενική υγροαπορροφητικότητα αλλά και ανθεκτικότητα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως ο πάγος και οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας (-40ο). Παρουσιάζουν ιδιαίτερη αντίσταση στην κάμψη και κατασκευάζονται με φυσικές πρώτες ύλες διαθέτοντας μηδενική χρωματική αλλοίωση αφού είναι βαμμένα με οικολογικά χρώματα που δεν μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου. Ετσι λοιπόν η τέλεια εφαρμογή είναι απολύτα εγγυημένη!